VRANJE NA CENI: Najviše otkaza u prosveti baš na jugu

Lokalne vesti - Nedelja 03.09.2017 - 11:53

Vranje - Na području Školske uprave Leskovac koja pokriva Pčinjski i Jablanički okrug najviše je tehnoloških viškova na području Srbije.

Mladenović najavljuje ozbiljan protest FOTO D. Ristić/OK Radio Mladenović najavljuje ozbiljan protest FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema podacima Unije sindikata prosvetnih radnika na jugu ima 464 prosvetara koji su višak, a 35 njih spade u totalni tehnološki višak.

Na protestnoj tribini koja je održana na početku školske godine praćena jednodnevnim štrajkom upozorenja, ukazano je na “veoma težak položaj” zaposlenih u prosveti.

Dušan Mladenović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju, ukazuje da je određen broj profesora u mašinskim školama poslednjeg dana avgusta saznao da je tehnološki višak, što je zabrinjavajuće.

- To pokazuje jedan neodgovoran odnos države prema prosvetnim radnicima, koja je poslednjeg dana raspusta stvorila tehnološke viškove, izmenivši plan i program nastave za pojedine obrazovne profile u srednjim mašinskim školama -  navodi Mladenović.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: