Vranje nema gde da smesti turiste

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.11.2015 - 13:23

Vranje trenutno raspolaže sa 550 registrovanih ležaja raspoređenih u 16 smeštajnih kapaciteta, hostela, prenoćišta, hotela i u Specijalnoj Bolnici u Vranjskoj Banji.

Oko Vranja ima šta da se vidi FOTO FB Strana Sl. Stojković Oko Vranja ima šta da se vidi FOTO FB Strana Sl. Stojković

Prema ocenama stručnjaka, ovoliki broj ležajeva premali je da zadovolji lokalne potrebe, pa je nedostatak smeštaaja u Vranju hronična boljka, koja, uz ostalo, značajno poskupljuje smeštaj.

Do ove situacije, kako ocenjuju u Turističkoj organizaciji Vranje, došlo je zbog zatvaranja hotela i motela Vranje i “Železničara” u Vranjskoj Banji.

Po rečima Izabele Savić, rukovodioca marketinga u TO Vranje, ni jedan od trenutno raspoloživih objekata za smeštaj gostiju nema u svojoj ponudi više od 50 ležajeva.

- Do zatvaranja pomenutih ugostiteljskih objekata imali smo u ponudi 813 ležajeva. Danas ih je oko 550 u Vranju, Vranjskoj Banji i na Besnoj Kobili.
 
Pansioni u Vranju uglavnom imaju oko 20 do 30 ležajeva, neki i do 40 - 50,  što je malo za veće grupe turista. Ja se nadam da će to uskoro biti rešeno - kaže Savićeva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: