VRANJE: Nema mira u Gradskoj upravi

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.06.2015 - 14:10

Radnici Gradske uprave u Vranju okupili su se u ponedeljak ispred zgrade Skupštine kako bi upozorili lokalnu vlast na zarade zaposlenih koje su, kako tvrde, ispod minimuma.

Radnici Uprave ispred zgrade u kojoj rade Radnici Uprave ispred zgrade u kojoj rade

Predsednica Sindikata radnika Gradske uprave Jelena Janković kaže da su opštinari dovedeni do ivice egzistencije, te da su zbog toga zatražili hitan razgovor sa gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem.

– Oko stotinak radnika izašlo je u ponedeljak prepodne ispred zgrade lokalne samouprave kako bi još jednom upozorili nadležne na tešku situaciju u kojoj se nalaze.

Gradonačelnik Zoran Antić zakazao je sastanak sa nama za utorak i ukoliko i tada ne uspemo da rešimo problem, od srede stupamo u štrajk.

Pregovaraćemo u sredu od devet do 12 sati. U svakom slučaju u sredu opet izlazimo napolje da saopštimo radnicima da li je dogovor postignut ili nije – kaže Jankovićeva.

Prema njenim rečima, najveći problem su plate koje nekim radnicima padaju i ispod zakonskog minimuma.

– Mi smo dovedeni u dužničko ropstvo. Najmanja plata je 18.000 dinara, a kompjuter je programiran na minimalni lični dohodak od 21.700 i sada rade nešto sa obračunom koeficijenata i izgleda da i tu prave neki cirkus, ali pokazaće se šta je šta.

Nadam se da nećemo morati da dođemo do situacije da zovemo vanrednu reviziju – kaže Jankovićeva.

Inače, radnici Gradske uprave su i tokom marta ove godine organizovali nekoliko protesta. Oni su prekinuti nakon potpisivanja kolektivnog ugovora.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: