Vranje: Nova saradnja za Svetski dan TURIZMA

Lokalne vesti - Četvrtak 28.09.2017 - 14:03

Svetski dan turizma, 27. septembar, obeležen je širom sveta, a Vranje se uključilo organizovanjem specijalne prezentacije i najavom nove saradnje.

Turistički info centar u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Turistički info centar u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio

U Info centru Turističke organizacije (TO) Vranje organizovana je prezentacija u skladu sa ovogodišnjom temom Svetskog dana turizma  „Održivi turizam – instrument razvoja“.

Prezentacija se sastojala iz predavanja na aktuelnu temu, zatim prikaza promo filma Svetske turističke organizacije i njihove elektronske brošure koja sadrži savete za odgovornog putnika-turistu.

Prezentaciji su prisustvovali učenici iz Ekonomsko-trgovinske škole, smer turistički tehničar sa mentorkom Brigitom Trajković, direktor TO Vranje Saša Ivanov i gradski većnik za turizam Mića Mladenović.
 
Prisutnima je predočen koncept održivog turizma i ovogodišnja poruka „Putuj, uživaj i poštuj!“.

Dogovorena je sadržajnija saradnja između Ekonomsko-trgovinske škole i TO Vranje.


Nakon završetka prezentacije, usledila je podela promo flajera ispred Info centra, prolaznicima u pešačkoj zoni.

Ove godine, Svetska turistička organizacija UN promoviše vrednosti i potencijale turizma porukom „Održivi turizam – instrument za razvoj“.

Shodno tome, putnicima se poručuje da uživaju u putovanjima, ali da poštuju prirodu i potrude se da na nju što manje negativno utiču.

Svetski dan turizma se obeležava sa ciljem razvijanja svesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: