VRANJE: Novi štrajk opštinara

Lokalne vesti - Sreda 08.07.2015 - 14:00

Zaposleni u Gradskoj upravi u Vranju stupili su u sredu u jednočasovni štrajk upozorenja koji je trajao od 8:30 do 9:30.

Štrajk i bekstvo u hladovinu FOTO S. Tasić Štrajk i bekstvo u hladovinu FOTO S. Tasić

Po rečima Jelene Janković, predsednice Sindikata radnika Gradske uprave, ovo je štrajk upozorenja u borbi zaposlenih za ostvarivanje svojih prava.

- U narednih pet dana, takođe ćemo obustaviti rad na sat vremena, ali od od 11 do 12 časova. Doneli smo jednoglasnu odluku na zboru, da nakon toga stupimo u generalni štrajk.

Totalno smo uništeni egzistencijelno. Pali smo u dužničko ropstvo. Ovo je naša borba, koja traje od decembra prošle godine. Jednostavna i ljudska, borba za golo preživljavanje – kaže Jankovićeva.

Ona  podseća i da su zaposleni pre desetak dana imali sastanak sa gradonačelnikom, i da je tada  bilo  dogovoreno da on njih pozove i da se konačno usaglase oko rešavanju problema zaposlenih u Gradskoj upravi.

-  On nas nije pozvao i izgnorisao nas je. Pošto nismo zadovoljni ovakvim razvojem događaja, moramo da se borimo i učinimo nešto za sebe, tako da je generalni štrajk veoma verovatan - najavljuje Jankovićeva.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: