VRANJE: Novinari bojkotovali skup protiv Gašića

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.01.2016 - 22:29

Novinari, snimatelji i fotoreporteri iz Vranja, njih sedmoro, okupilo se u ponedeljak uveče ispred Skupštine grada, treći put po redu na protestu „Novinari ne kleče“, pitajući se dokle će više premijer Vučić odlagati smenu ministra Gašića?

Četa mala, ali odabrana.Foto: D.Ristić Četa mala, ali odabrana.Foto: D.Ristić

Poverenik NUNS-a za Pčinjski okrug Radoman Irić podsetio je da su se novinari okupili da po treći put zatraže od premijera Vučića i zvaničnu smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, a ne smenu samo na rečima.

- Želimo da Vučić i stvarno smeni, ne mogu da kažem ministra, već keramičara. Da ga razvlasti i pošalje tamo gde treba da ga pošalje, ili da Gašić podnese ostavku.

Ovoga puta Gašić je uvredio kolegenicu sa B92, sutra će se dogoditi nekome od nas.

Mene u tom kontekstu boli podatak da nas je na prvom protestu bilo tridesetak, na drugom upola manje, a večeras samo sedmoro.


Postavlja se pitanje, da ako u Vranju 80 ljudi jede hleb od informisanja, da li je nedolazak korektan prema kolegenici iz B92 i da li je korektno prema svim drugim kolegama što ovako postupamo
- pita se Irić.

On je izrazio nadu da će kod  ostalih novinara i medijskih radnika proraditi savest, i da će uspeti  da sačuvaju dostojanstvo profesije.

On  je ocenio da za Gašića ne treba brinuti,  i ako bude smenjen, jer će on od premijera Vučića dobiti neko drugo dobro radno mesto.

Okupljeni novinari predložili su kolegama iz Beograda i ostalih gradova u Srbiji, da u znak protesta bojkotuju skupove i konferencije Vlade i ministra odbrane.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: