VRANJE: Obijene prostorije DS-a

Lokalne vesti - Utorak 02.06.2015 - 10:13

Prostorije GrO DS u Vranju obijene su i opljačkane u noći između ponedeljka i utorka. Ukradena su tri desktop računara sa monitorima.

Prostorije DS-a: Odneti samo kompjuteri FOTO Arhiva DS-a Prostorije DS-a: Odneti samo kompjuteri FOTO Arhiva DS-a

Kako je saopšteno iz Gradskog odbora demokrata, time je pričinjena znatna materijalna, ali još veća nematerijalna šteta zbog dragocenih podataka u njima.

- Policija je izvršila uviđaj i očekujemo da pronađe počinioca ili počinioce. Demokratska stranka se oduvek zalagala za vladavinu prava, bez izuzetaka.

Zato očekujemo da nam računari budu vraćeni ili plaćeni, u nadi da i mi imamo prava na rad i političko delovanje, kao i sve ostale registrovane stranke u Srbiji – kaže portparolka DS u Vranju Nela Dimitrijević.

Ona dodaje da ne postoji decidno mišljenje o tome ko bi mogao da obije prostorije Demokratske stranke. Kako je rekla, nije isključena mogućnost da je obijanje sa političkom pozadinom, ali i da je obična krađa.

– S obzirom da su samo računari nestali, ne i nešto što je mnogo vrednije, poput LCD televizora, ukazuje nam na to da je obijanje sa političkom pozadinom. Sa druge strane, ovo nije usamljena krađa te vrste u Vranju – kaže Dimitrijevićeva.

Inače, provalnici nisu lomili staklo na prostorijama Gradskog odbora u BID zoni, već su samo polomili bravu i pokidali lanac.

Podsetimo da su nedavno u istom tržnom centru, na istom spratu obijene prostorije udruženja „Za naše Vranje“, odakle je takođe ukraden kompjuter, ali i napravljena opšta premetačina.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: