Vranje ostaje bez LEKARA!

Lokalne vesti - Petak 06.11.2015 - 09:29

Od ukupno 198 lekara koliko ih Zdravstvenom centru u Vranju trenutno radi, za pet godina njih 98 otići će u penziju.

Svaki drugi lekar odlazi u penziju u Vranju FOTO OK Radio Svaki drugi lekar odlazi u penziju u Vranju FOTO OK Radio

Po rečima Vlade Stamenkovića, v. d. direktora ZC Vranje, reč je o lekarima specijalistima koji po sili zakona moraju u penziju.

- Otvaranjem nove Bolnice u Vranju, koja bi trebalo da  prve pacijente primi do kraja 2017. godine, stvaraju se i mogućnosti za mlade lekara i za nove specijalizacije.

Od Nove godine će biti na snazi drugačija zakonska rešenja koja će dozvoljavati nova zapošljavanja, tako da već sada moramo da krenemo sa aktivnostima i edukacijama, kako za nekoliko godina ne bismo bili u situaciji da nemamo lekare - pojašnjava Stamenković.

Goran Stanković, pomoćnik direktora ZC-a, kaže da sam operacioni blok  buduće regionalne Bolnice omogućava da profesori dolaze da edukuju doktore u Vranju, umesto da se doktori šalju u veće centre.

- Uslovi savremenih operacionih sala, intenzivne nege i tehničkih mogućnosti koje  će dati jedna ovakva bolnica,  biće dovoljan razlog da  profesori dolaze u Vranje.

Doktori će moći ovde, po odeljenjima, da se edukuju, umesto da ih šaljemo pojedinačno u veće medicinske centre - najavljuje Stanković.

On dodaje i da zahvaljujući informacionim centru, koji će biti postavljen, komunikacija sa velikim medicinskim centrima biće olakšana, smanjen odlazak lekara iz Vranja u te centre i omogućen dolazak vrhunskih stručnjaka u Vranje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: