Vranje otvara namenski račun za teško obolelu decu

Lokalne vesti - Četvrtak 29.09.2016 - 14:57

Gradsko veće grada Vranja donelo je na svojoj 16. sednici odluku o otvaranju namenskog računa za prikupljanje sredstava za lečenje dece od najtežih bolesti, saopštila je portparol veća Zorica Jović.

Jović: GV donelo niz značajnih odluka FOTO OK Radio Jović: GV donelo niz značajnih odluka FOTO OK Radio

Na ovaj račun svoje donacije će moći da uplate svi donatori, institucije i svi ljudi dobre volje koji žele i imaju mogućnosti da pomognu bolesnoj deci.

- Svi smo svedoci da je ponekad tragičan ishod lečenja najmlađih obolelih od najtežih bolesti upravo rezultat nedostatka sredstava i zato je ova inicijativa Gradskog veća naišla na jednodušnu podršku.

Zbog toga, svaka suma, ma koliko na prvi pogled izgledala mala, dobrodošla je.

Veće je donelo i odluku da se Grad Vranje prvi uključi u akciju prikupljanja sredstava i na namenski račun uplati sumu od 500.000 dinara
– kaže Zorica Jović.

Po podacima ZC Vranje, trenutno je na teritoriji grada od malignih bolesti obolelo četvoro dece, troje uzrasta od sedam do 18 godina i jedno dete mlađe od šest godina.

Na sledećoj sednici Gradskog veća, najverovatnije sledeće sedmice, Veće će formirati i komisiju koja će se baviti realizacijom i raspodelom ovih sredstava, najavila je većnica Jović i apelovala na sve sugrađane da se uključe u akciju prikupljanja sredstava.

Veće je opredelilo i sredstva u visini od 150.000 dinara za izvođenje dodatnih radova na kući porodice Nedeljković u Pavlovcu, koja se renovira uz pomoć TV emisije „Sa Tamarom u akciji“ RTS-a.

Radi se o kući brata i sestre koji su živeli u hraniteljskoj porodici u Vranju, ali su prinuđeni da se vrate u svoju kuću koja ne zadovoljava ni minimum uslova za život.

Većnici su doneli i odluku o raspodeli šest i po miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje programa udruženja iz oblasti društvenog i humanitarnog rada za drugu polovinu ove godine.

Sredstva je dobilo 10 udruženja, a najveći iznos je dobio Omladinski savez.

Gradsko veće je imenovala i komisiju za izbor projekata za realizaciju usluga socijalne zaštite, na čelu sa gradskom većnicom za socijalna pitanja Danijelom Milosavljević.

Doneta je i odluka o imenovanju Organizacionog odbora „Svetosavske nedelje 2017. godine“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: