Vranje: Pare za još 10 vantelesnih oplodnji

Lokalne vesti - Sreda 22.10.2014 - 11:49

Odlukom Gradskog veća 10 parova sa teritorije Grada Vranja dobiće po 200.000 dinara za vantelesnu oplodnju.

Gradski većnik Stojančić Gradski većnik Stojančić

Po rečima Branimira Stojančića, portparola GV, za dobijanje sredstava mogu da se jave svi oni parovi koji ispunjavaju uslove, jer ne postoji nikakvo ograničenje  što se tiče broja onih koji mogu da dobiju  sredstva.

- Mi smo usvojili i izmenu pravilnika, tako da oni parovi koji su konkurisali, mogu da konkurišu još jednom.

Iz programa pomoći parovima koji ne mogu da prirodnim putem začnu potomstvo već se rodila jedna beba, a očekuje se rođenje još petoro dece.

Među ovih 10 parova koji će dobiti sredstva, ima i onih koji su prvi put podneli zahteve.  To su uglavnom parovi koji nisu prošli uslove što se tiče republičkih propisa – kaže Stojančić.

Gradsko veće je takođe, usvojilo i nekoliko tačaka koje se odnose na Predškolsku ustanovu „Naše dete“.

Stojančić kaže, da su jednoglasno prihvaćeni Izveštaji o radu ove ustanove za 2013/ 14. godinu, kao i Program plana i rada za narednu školsku godinu.

-  Sadašnji kapaciteti ustanove  zadovoljavaju potrebe za upis dece. U protekloj školskoj ngodini evidentan je pad  broja rođene dece na teritoriji grada Vranja.  

Svim nadležnim institucijama u gradu  postavljen je zadatak da urade preciznu studiju o demografskom kretanju na teritoriji Vranja – pojašnjava Stojančić.

On dodaje, da je projekat izgradnje vrtića „Čarolija“ u Raškoj sledeći korak u širenju kapaciteta predškolske ustanove.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: