Vranje pevalo i sviralo za LEVAKA (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Subota 21.05.2016 - 14:40

U petak, 20. maja u klubu OKCE, muzičari iz Vranja su troiposatnim koncertom pod nazivom „Čovek koji je govorio istinu“, odali počast prerano preminulom rokeru i pesniku Nebojši Petroviću Levaku.

U dirljivoj atmosferi, u kojoj je bilo i suza, ali prepunoj pozitivne atmosfere, Levakovi prijatelji su muzikom i poezijom podsetili na njegov dugogodišnji rad i pesme koje su obeležile vranjski rokenrol poslednjih dvadesetak godina.

U publici je bilo više generacija; najviše Levakovih vršnjaka, ali je bilo i njihove dece.

Koncert je najavio Dejan Ristić Bivši, novinar OK Radija, koji je podsetio da je u vreme suludih devedesetih Nebojša bio u prvim redovima među onima koji su se muzikom i pesmama borili protiv ludila.

- Kažu da je od svih stvari koje imamo na zemlji, muzika ona koja je najbliža nebu.

Zato znam da nas čuješ. Ovo je za tebe, druže
– poručio je Bivši.

Valentina Matuško je ukratko podsetila na sve ono što je Levak uradio, najavila muzičare koji su pripremilli ovaj lep događaj, ali i podsetila na još jednog prerano preminulog muzičara, bubnjara Nenada Mikića Nešilu.

Na binu su se popeli članovi sastava "Todor strašni" i započeli muzički hepening.

Pored njih, nastupili su i „Tres diabolos“ i dve postave „High School Rollersa“, u kojoj je Levak i započeo ozbiljniji muzički rad.

Te večeri, na bini kluba OKCE, našli su se poznati vranjski muzičari Despotko, Boško, Jelka, Đoka, Cane, Muja, Nesa, Miki Alf, Menko, Milan, Novko i Janča.

Kao gosti, nastupili su i pevači Miki Zdravković i Stoška.

Levakove stihove, objavljene u zbirci „Svetlost tela“, govorili su mladi glumci vranjskog pozorišta Stefan Milenković i Marko Nikolić.

Među pesmama iz te zbirke, nalazi se i „Čovek koji je govorio istinu“, po kojoj je ceo ovaj događaj i dobio ime.

Ovaj muzičko-poetski hepening je organizovan povodom šest meseci od Levakove smrti.

Svi muzičari su bili na visini zadatka, jednako kao i publika, koja je na kraju nastupa „High School Rollerse“ pozvala na bis.

Veče puno emocija privedeno je kraju u odličnoj atmosferi, čime je dostojno odata počast jednom od najtaletovanijih vranjskih muzičara i pesnika svoje generacije.
 

    

    

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: