Vranje plaća 1.000 evra mesečno zbog ujeda pasa lutalica

Lokalne vesti - Petak 11.04.2014 - 22:40

Grad Vranje je za samo prva četiri meseca ove godine isplatio oko pola miliona dinara, ili nešto preko 1.000 evra mesečno na ime odštete građanima zbog ujeda napuštenih pasa.

Lutalice Lutalice

Žikica Antanasijević, predsednik komisije za procenu štete od ujeda napuštenih pasa, izneo je podatak po kome je grad od početka godine primio 44 zahteva u kome se traži nadoknada za pretrpljeni fizički i psihički bol.

- U prvom zasedanju komisije rešeno je 18 predmeta. Za 16 zahteva isplaćeno je 476.000 dinara. dok su dva odbijena zbog nepotpune dokumentacije – rekao je Antanasijević.

On navodi da se rešavanje preostalih 26 predmeta očekuje u narednih desetak dana.

Prema pravilniku Komisije najviši iznos koji oštećena strana može da potražuje je 50.000 dinara, mada konkretan iznos zavisi od veštačenja hirurga i psihijatra.

Antanasijević kaže da je ovakav način rešavanja problema jeftinije rešenje od sudskog gonjena. Zbog toga je bitna uloga pravobranioca čiji je zadatak da izvrši vansudsko poravnanje.

-  Komisija šalje rešenje o visini nadoknade oštećenim stranama koji ukoliko nisu zadovoljni iznosom mogu da povedu proces pred sudom. Mi izbegavamo sudske procese jer su oni  skuplji – kaže on.

Interesantno je da Antanasijević ne zna koliko je novca u gradskom budžetu predviđeno  za isplatu nadoknade ovog tipa. Prethodnih godina za tu namenu izdvajano je oko 2,5 miliona dinara dinara.

Kako je za samo 16 od 44 zahteva već isplaćeno blizu 500.000 dinara, vrlo lako se može desiti da više od polovine predviđenih sredstava bude utrošena već u prvoj polovini ove godine.






 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: