Vranje pomaže svoje poljopriivrednike

Lokalne vesti - Utorak 01.07.2014 - 00:00

Grad Vranje pružiće finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji grada u sklopu Programa mera za podršku poljoprivrednih proizvođača i politike ruralnog razvoja.

Gradska većnica za poljopriivredu Zorica Popović Gradska većnica za poljopriivredu Zorica Popović

Poljoprivrednici koji će dobiti podsticajna sredstva biće odabrani na javnom konkursu.

Gradska većnica za poljoprivredu  Zorica Popović kaže da je nakon dobijanja saglasnosti resornog ministarstva Skupština grada usvojila Program u junu ove godine, čime su se stvorili uslovi za dalje aktivnosti koje su obavezne prilikom izdvajanja novca iz gradskog budžeta.

- Grad će učestvovati u nabavci plastenika od najmanje 400 kvadrata, sa 50 odsto iznosa vrednosti investicije.

Kada se radi o stočarskoj proizvodnji, prilikom nabavke priplodnog materijala radi unapređenja semenskog potencijala grad će odobravati 50 odsto investicije za govedarstvo, dok će ovčarstvo i kozarstvo biti potpomognuto novčanim sredstvima iz budžeta od 70 odsto od visine investicije – rekla je Popović.

Ona dodaje da će sa 50 odsto biti subvencionisana nabavka pčelarske opreme kao i kopanje bunara u cilju navodnjavanja poljoprivrednih kultura.

Grad će poljoprivrednike pomoći i beskmatnim kreditom tako što će otplaćivati kamatne stope kod poslovnih banaka na zajmove subjekata do 2.000 evra.

Popović dodaje da će u cilju povećanja stočnog fonda i rasnog sastava stoke biti finansirane organizacije koje se bave matičnom evidencijom i selektovanjem u stočarstvu kao i organizacije koje se bave veštačkim osemenjavanjem.

- Grad će tim organizacijama odobravati sredstva uz obavezu da novac usmere ka proizvođačima – napominje ona.

Javni konkurs biće objavljen u narednih petnaestak dana putem medija.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: