VRANJE: Prijava zbog BORBE PASA!

Lokalne vesti - Utorak 17.01.2017 - 09:03

Mladić iz Vranja, koji se predstavlja kao Dušan, postavio je na svom fejsbuk profilu fotografiju nakon borbe pasa, zbog čega je protiv njega podneta krivična prijava.

Detalji krivične prijave FOTO FB Detalji krivične prijave FOTO FB

Fotografije na kojima se nalazi poveđeni pas je objavio 14. januara, uz komentar “Posle 4 sata borbe” i pridodati “smajli”.

Nakon te objave, odmah je reagovala Organizacija za zaštitu i prava životinja "ORPAK" iz Kruševca.

Oni su objavili da su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podneli krivičnu prijavu protiv počinioca zbog kaznenog dela mučenja i lišavanja života životinja.

Kao dokaz, članovi organizacije “ORPAK” su priložili fotografije koje su preuzete sa profila osumnjičenog.

- Na fotografijama koje su sačuvane se nalaze uglavnom psi, rase nemački lovni terijeri, veoma krvavi i puni rana.

Objavljeni su i komentari koliko je nelagalna utakmica trajala i da se radi o lisici, lisice se nažalost najčešće koriste za ovakvo mučenje, za tzv. „jamarenje“ koje je strogo zabranjeno zakonima.

Podsećamo da je organizovanje borbi domaćih i divljih životinja strogo zabranjeno i kažnjivo zakonom te zahtevamo od nadležnih da pokrenu i krivični postupak protiv lica koje se vide na fotografijama, pronađu počinioce ovih krivičnih dela i zaustave ovu nelegalnu radnju
– navodi “ORPAK” u prijavi.

Oni su javno pozvali Osnovno javno tužilaštvo u Vranju da po hitnom postupku preduzme sve zakonom predviđene radnje i da protiv osumnjičenog u roku od 15 dana pokrene postupak, a takođe i da pokrene postupak i protiv odgovornih lica koja su učestvovala u ovom nelegalnom „takmičenju“.

Članovi ove organizacije navode i da je prijava podneta i ostalim nadležnim institucijama.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: