VRANJE: Prijem za ambasadorku Makedonije

Lokalne vesti - Subota 31.10.2015 - 12:06

Gradonačelnik Zoran Antić priredio je prijem za ambasadorku Makedonije u Srbiju Veru Jovanovsku Tipko, koja sa saradnicima boravi u Vranju, povodom jubilarne 10. „Makedonske večeri“.

Ambasadorka Makedonije u Vranju Ambasadorka Makedonije u Vranju

Gradonačelnik Antić je rekao da blizina Skoplja i Vranja predstavlja osnovu za neraskidivu vezu dva naroda, iste vere i iste sudbine.

- Vranjanci doživljavaju Makedonce kao svoje sugrađane i oni su sastavni deo naše kulture i lokalne zajednice - istakao je Antić.

Ambasadorka Vera Jovanovska Tipko se zahvalila na gostoprimstvu i dodala da dobrosusedske odnose treba iskoristiti na planu unapređenja privredne i ekonomske saradnje.

- Takođe, bilo bi dobro da intenziviramo trgovinsku razmenu i podelimo iskustva ne samo u privrednoj, već i u oblasti sporta, turizma i očuvanju kulturnih dobara - istakla je Jovanovska Tipko.

O položaju makedonske nacionalne manjine govorio je Borče Veličkovski, predsednik Saveta makedonske nacionalne manjine u Srbiji, dok je o radu Udruženja Makedonaca u Vranju „Goce Delčev“ govorio predsednik Udruženja Pece Ristevski.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: