VRANJE: Prikupljanje pomoći za migrante

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.08.2015 - 11:18

Udruženje građana “Romski centar za demokratiju”, uz podršku “Rekonstrukcije Ženskog fonda” iz Beograda, organizovalo je akciju prikupljanja bebi opreme za porodice migranata u Preševu i Bujanovcu.

na jugu Srbije i do 1.000 migranata dnevno FOTO A. Stojković na jugu Srbije i do 1.000 migranata dnevno FOTO A. Stojković

- Prikupljena količina pomoći nije dovoljna. Potrebni su još bebi garderoba, ženski higijenski paketi i slično.

Pozivamo građane i pravna lica da pomognu, u skladu sa svojim mogućnostima. Naš punkt se nalazi u ulici Partizanska 9A stan 9, preko puta Doma vojske u Vranju - ističe Ivana Stošić, predsednica UO “Romskog centra”.  

NVO “Rekonstrukcija Ženski fond” doniralo je ovom udruženju 150.000 dinara, uz pomoć kojih je kompletirano oko 60 dečjih paketa, koji sadrže sredstva za higijenu i osnovne namirnice.

- Ova brojka je ipak simbolična jer, prema našim podacima, na teritoriji opština Preševo i Bujanovac dnevno boravi između 500 i 800 migranata, od kojih je najmanje 50  dece ispod tri godine starosti - kaže Ivana Stošić.

Zainteresovani građani dodatne informacije mogu dobiti i na broj 064/164-51-16.     
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: