VRANJE: Radnik Telekoma pao sa velike visine

Lokalne vesti - Utorak 28.04.2015 - 12:11

Radnik Telekoma u Vranju Nikola Andonović pao je u utorak pre podne sa visokih merdevina dok je čistio klima uređaj i tom prilikom zadobio teške telesne povrede.

Mesto dešavanja ispred stare Pošte u Vranju, foto A. Stojković Mesto dešavanja ispred stare Pošte u Vranju, foto A. Stojković

Primljen je na Urgentno odeljenje vranjske bolnice sa povredama glave i grudnog koša i prema rečima dežurnih lekara, dijagnostika nije završena, te s toga zdravstveno stanje ne može biti klasifikovano.

– Pacijenta je Hitna pomoć dovezla u Bolnicu u svesnom stanju. Prva pomoć ukazana mu je na Urgentnom odeljenju, odakle je sa povredama glave i grudnog koša upućen na dalju dijagnostiku.

Radi se ultrazvuk i rentgen, a nakon toga pregledaće ga neurolog i hirurg. Lekar sa Urgentnog stanja nije mogao da kaže da li je pacijent u teškom ili lakšem stanju – kaže Beba Kanački iz Odeljenja za odnose s javnošću Zdravstvenog centra Vranje.

Kako pričaju očevici, Andonović se sam popeo do klima uređaja koji je trebao da očisti i u jednom trenutku točkići merdevina su skliznuli, nakon čega je pao sa visine veće od tri metra.

– Videla sam radnika kako se bez ikakve zaštitne opreme, a mislim na šlem i konopac, penje uz merdevine. Pored njega nikog nije bilo, a mislim da bi neko morao bar da drži te merdevine.

U trenutku kada sam okrenula glavu, čuo se prasak. Radnik je bio na zemlji u lokvi krvi. Vikao je i tražio pomoć.

Ljudi koji su se tu našli, pritrčali su, ali niko nije smeo da ga pomera zbog eventualnih povreda kičme.

Došla je ubrzo Hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu – priča Marijana K. koja se slučajno zadesila u obližnjem lokalu kada se nezgoda dogodila.

Kako saznajemo, Telekom iz Vranja je o ovom slučaju odmah izvestio policiju i inspekciju za zaštitu na radu.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: