Vranje se ZADUŽUJE još 1,76 miliona evra!

Lokalne vesti - Petak 07.08.2015 - 11:43

Grad Vranje raspisao je javnu nabavku za podizanje kredita u visini od 212, 2 miliona dinara, ili oko 1,766 miliona evra.

Cilja zaduživanja je sređivanje grada Cilja zaduživanja je sređivanje grada

Prema konkursnoj dokumentaciji, ovaj kredit grad će uzeti na šest godina, sa godinu dana počeka.

Čak i da ovakav kredit dobije bez ikakve kamate, rata za njega bila bi najmanje oko tri miliona dinara, ili oko 25.000 evra.

Ovaj kredit, prema konkursu, biće utrošen na nekoliko važnih stavki, od kojih je pretežna uređenje šetališta, za koje će biti potrošeno, u tri razlličita projekta (sređivanje šetališta, te voda i kanalizacija) ukupno 82,69 miliona bez PDV-a, ili 99,5 miliona dinara sa PDV-om.

Prema konkursu, Grad se obavezuje da kredit podigne u nekoliko tranši po pitanju šetališta, i to od septembra do decembra ove godine.

Sve u svemu, osim šetališta, čije sređivanje iz kredita će koštati 82 miliona, te vodovodnih instalacija od 12,59 miliona i kanalizacione mreže za 4,910 miliona dinara, najveća investicija iz kredita biće izgradnja kanalizacione mreže u Industrijskooj zoni Bunuševac, vredne oko 21,8 miliona dinara.

Tu su još i komunalni program, sa 15,3 miliona, putna infrastrutura sa 9,1 milion, vodovodna mreža u Vranju i Banji sa 18,3 miliona i  asfaltiranje seoskih puteva preko Razvojnog fonda sa 69, 23 miliona.

Javnosti potpuno nepoznat plan je izgradnja sportskih terena na Besnoj Kobili, za koje će se Grad zadužiti oko 10 miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: