Vranje slavi 137 godina slobode

Lokalne vesti - Subota 31.01.2015 - 09:18

Vranje danas slavi Dan grada, obeležavajući 137. godinu od kada je oslobođeno od turskog ropstva dugog 482 godine.

Čika Mita, spomenik -simbol Vranja i veza sa Srbijom Čika Mita, spomenik -simbol Vranja i veza sa Srbijom

Tim povodom će, kao kruna niza svečanosti, u subotu od 19. časova u Domu Vojske biti održana  svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja ,,31. januar“.

Specijalno javno priznanje "31. januar“ biće dodeljeno akademiku Dragoljubu Živojinoviću, a javna priznanja Branku Mitroviću, etnologu, Đorđu Krstiću, zameniku starešine Odreda izviđača ,,Zavičaj 1093“ i laureatu svetske nagrade ,,Heroji mira“ i Ivici Mladenoviću, predsedniku udruženja dobrovoljnih davalaca krvi ,,Simpo“.

Među dobitnicima su i Ministarstvo rudarstva i energetike, Ambasada SAD u Srbiji - Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane te fondacija ,,Dragica Nikolić“.

Povodom Dana grada biće uručene i „Povelje zahvalnosti 31. januar“ i to ambasadoru Majklu Davenportu, šefu delegacije Evropske unije u Srbiji, Marku Parezanoviću, doskorašnjem šefu  BIA u Vranju, PD ,,Jugoistok“ Niš, Fondu B92, ,,Nivei“, FK Partizan iz Beograda i Simi Arsiću, prosvetnom radniku u penziji.

Odbornici Skupštine grada na poslednjoj sednici usvojili su i Odluku o bratimljenju sa grčkim gradom Krfom kao i sa Novim Pazarom.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: