VRANJE: SUBNOR nelegalizovan?!

Lokalne vesti - Petak 17.06.2016 - 10:44

Savet za borbu protiv organizovanog kriminala Pčinjskog okruga podneo je krivičnu prijavu protiv Stojana Mladenovića zbog lažnog predstavljanja kao predsednika SUBNOR-a u Vranju, potvrđeno je OK Radiju u Savetu.

Mladenović: Spreman sam da snosim posledice! FOTO D. Ristić/OK Radio Mladenović: Spreman sam da snosim posledice! FOTO D. Ristić/OK Radio

Iako je Skupština grada Vranja Mladenovića imenovala na mesto predsednika vranjskog SUBNOR-a još krajem 2014. godine, Agencija za privredne registre (APR) ni do dana današnjeg nije donela rešenje kojim se ovo imenovanje ozakonjuje.

Prilikom registracije u APR-u, SUBNOR nije ispoštovao zakonsku proceduru i nije u propisanom roku podneo uredno propisanu prijavu i dokaz o uplati dve naknade od ukupno 7.400 dinara.

Ni posle zakonskog roka za dopunu dokumentacije, SUBNOR nije dostavio traženo, tako da je APR doneo i drugo rešenje, po kojem se odbija i druga registraciona prijava.

U oba ova rešenja, OK Radio je imao uvid.

Iz svega proizilazi da Stojan Mladenović nije predsednik vranjskog SUBNORA, već je po slovu zakona to još uvek Božidar Ilić, Mladenovićev prethodnik.

Da stvari budu komplikovanije, Stojan Mladenović je bez rešenja APR-a izvršio deponovanje potpisa, iako je znao da je to krivično delo, stoji u krivičnoj prijavi.

Ivan Stevanović, predsednik udruženja Saveta za borbu protiv organizovanog kriminala, mita i korupcije Pčinjskog okruga, koji je podneo krivičnu prijavu, kaže za OK Radio da su prošli svi rokovi da SUBNOR registruje predsednika Mladenovića.

- Ovde je načinjeno više krivičnih dela, ali je interesantno i to da, ako je SUBNOR udruženje građana i nestranačka organizacija, zašto u njemu sede sve sami političari?

To su Božidar Ilić, Stole Mladenović, Miroljub Stojčić, stranački funkcioneri i odbornici u lokalnom parlamentu.

Krivičnu prijavu ćemo podneti i protiv lica koja je omogućila deponovanje potpisa bez rešenja APR-a, jer je to protivzakonito
– rekao je Stevanović.

Stojan Mladenović za OK Radio kaže da krivičnu prijavu nije dobio i da će o njoj moći da govori tek kada bude video njen sadržaj.

Podnošenje krivične prijave objašnjava ličnim motivima Ivana Stevanovića.

- Oko administrativnih stvari moraćete da pitate sekretara udruženja, jer je on to sve vodio, a ja sam potpisivao.

Ako sam napravio neki prekršaj, spreman sam da snosim zakonske posledice.

Međutim, ja podnosioca prijave znam i on je i ranije podnosio neke prijave, koje su se ispostavile kao neosnovane.


On ima neki problem sa SUBNOR-om, a možda i sa samim sobom – odgovara Mladenović.

U krivičnoj prijavi stoji i da Mladenović prima paušal iz gradskog budžeta u visini od sedam do deset hijada dinara mesečno, pa se traži povraćaj nezakonito ostvarenog prihoda od 120 do 170.000 dinara za 17 meseci proteklih od imenovanja.

Međutim, Mladenović tvrdi da funkciju obavlja volonterski i da od SUBNOR-a nije uzeo ni dinara.

- Još od vremena kada je predsednik SUBNOR-a bio pokojni Slobodan Bogdanović, mi za obavljanje funkcije ne dobijamo nikakvu naknadu.

U ovoj organizaciji ne postoji nikakvog osnova za korupciju
– kategorički demantuje Stojan Mladenović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: