VRANJE: Sud otpuštenog načelnika vratio na posao!

Lokalne vesti - Petak 16.09.2016 - 13:06

Na svojoj 14. sednici, Gradsko veće grada Vranja razmatralo je zahtev za izvršenje sudske presude o vraćanju na mesto zamenika načelnika Gradske uprave.

Vranje: Politički obračuni kao sudska praska FOTO OK Radio Vranje: Politički obračuni kao sudska praska FOTO OK Radio

Stojanča Bogdanović je razrešen sa funkcije zamenika načelnika Gradske uprave od strane Gradskog veća u prethodnom sazivu, bez ikakvog pravnog osnova i valjanog razloga, pa se obratio sudu za zaštitu svojih prava, kaže zamenik gradonačelnika Igor Andonov.

- Sud je postupio po zakonima i doneo odluku da se vrati na mesto zamenika načelnika Gradske uprave.

Sada ćemo, najverovatnije, zbog toga morati da plaćamo raznorazne sudske troškove i takse
– kaže Andonov i ističe da u pravno uređenoj državi mora da se sve radi po zakonu.

- Ovde je vladao jedan vid „kaubojštine“ i radilo se uprkos zakonima i propisima.

Ja mogu da obećam da će nova gradska vlast ispraviti sve ono što može da ispravi i da se neće ponašati bahato kao prethodna
– rekao je Andonov.

Kao još jedan primer nezakonitog postupanja prethodne vlasti, Andonov je naveo i poništavanje prethodne odluke Sekreterijata za imovinsko pravne poslove o dodeli dozvola za izgradnju objekta u Čestelinskoj ulici.

- Sekreterijat je investitoru dodelio dozvole za izgradnju višenamenskog objekta na parceli na kojoj takva izgradnja nije moguća, uprkos brojnim žalbama i peticijama meštana tog dela grada.

Oni su se obratili Ministarstvu građevina, koje je izvršilo inspekcijski nadzor i utvrdilo da tu ne postoje lokacijski uslovi, tako da je prethodno rešenje moralo da bude poništeno.

To je, između ostalih i jedan od razloga zbog čega je smenjena načelnica Sekreterijata Marina Trajković
– navodi Andonov.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: