Vranje trazi 430 miliona za 50 projekata

Lokalne vesti - Utorak 05.01.2016 - 10:53

Gradska uprava Vranja sastavila je spisak javnih objekata za obnovu, a na poziv Kancelarije za upravljanje javnim objektima vlade Srbije, ali još uvek nije poznato koji se objekti nalaze na ovom spisku.

Spisak želja dostavljen, čeka se odgovor; Foto: D. Ristić Spisak želja dostavljen, čeka se odgovor; Foto: D. Ristić

Na poziv Vladine kancelarije trebalo je da se odgovori do 31. decembra prošle godine i do tog roka rukovodioci preduzeća i ustanova trebalo je da Gradskoj upravi dostave spisak želja za obnovu i sanaciju.

Na zvaničnom gradskom sajtu stoji informacija da je Grad Vranje sačinio spisak u zadatom roku i podneo ukupno 50 projekata.

Zahtevi za obnovu odnose se na školske objekte, zdravstvene, socijalne i ustanove kulture, a ukupna vrednost iznosi skoro 430 miliona dinara.

Međutim, niko iz Gradske uprave nije znao ili nije hteo da odgovori na pitanje koji se objekti nalaze na ovom spisku.

Po prijemu, Vladina kancelarija će u koordinaciji sa drugim organima, izvršiti procenu potreba i opravdanosti predloženih projekata i obavestiti lokalne samouprave o mogućnostima sufinansiranja, a rokovi za to nisu objavljeni.

U dopisu Kancelarije lokalnim samoupravama stoji i da procena podrazumeva da objekat nakon završenih radova može da dobije energetski pasoš, kao i da će se  posebna pažnja posvetiti projektima koji unapređuju energetsku efikasnost.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: