Vranje u avgustu SRPSKA PRESTONICA KULTURE

Lokalne vesti - Nedelja 26.07.2015 - 10:43

Vranje će u avgustu biti srpski grad sa najbogatijom kulturnom ponudom, od koje se izdvajaju „Piano sammer fest“ i pozorišni hepening „Šekspir hoda gradom“.

Sa jedne od manifestacija FOTO pokazivac.com Sa jedne od manifestacija FOTO pokazivac.com

Izložbe, pozorišne predstave i festivali obeležiće ,,Vranjsko kulturno leto" koje će bš u avgustu doživeti svoj vrhunac.

Aktivni će biti i vranjski slikari, koji će u Galeriji Narodnog univerziteta u avgustu organizovati letnji atelje, do će u Vranjskoj Banji od 3. do 10. avgusta biti održana likovna kolonija.

Sredinu avgusta zauzima festival klavira, ,,Piano summer", koji će u  organizaciji Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac" biti održan od 7. do 19. avgusta.

Studenti Fakulteta umetnosti u Prištini izvešće 8.avgusta predstavu ,,Šekspir hoda gradom", tokom koje će građani svojom garderobom moći da pomognu obnovu Pozorišta, dok će kao zahvalnicu dobiti neki od Šekspirovih soneta.  

Prigodnim programom biće obeležen i 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

Ono što mladi Vranjanci željno iščekuju je ,,Balkan strit festival", a posebnu pažnju privlače i festival animiranog filma „Zlatni puž" i Međunarodnog festivala folklora.

Na programu je i nekoliko izložbi, slike i crteži Igora Markovića, fotografija povodom 250 godina Pašinih konaka, dokumenata pod nazivom ,,Obnova srpske državnosti"...

Na kraju, vrhunac kulturnih dešavanja u avgustu, od 24. do 30. avgusta biće održana tradicionalna manifestacija ,,Dani Vranja".
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: