Vranje u centru izgradnje KORIDORA 10

Lokalne vesti - Utorak 28.03.2017 - 07:11

Delegacija Svetske banke posetila je u ponedeljak jug Srbije i u Vranju razgovarala sa čelnicima ovdašnjih lokalnih samouprava.

Sa lica mesta FOTO vranje.org.rs Sa lica mesta FOTO vranje.org.rs

Delegaciju je činilo osam izvršnih direktora SB-e, a sa srpske strane sastanku održanom u sali Načelstva prisustvovali su i predstavnici ,,Koridora Srbije“, ministarstva građevinarstva i privrede kao i gradonačelnici Vranja, Hana i Leskovca, Slobodan Milenković, Goran Mladenović i Goran Cvetanović.

Goste je pozdravio gradonačelnik Milenković, koji je ukazao na veliki značaj ovog projekta, pre svega kada je reč o privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mesta.

Izvršni direktori Svetske banke  interesovali su se ne samo o ekonomskoj komponenti projekta izgradnje Koridora 10, već i o socijalnoj, kao i o problemima koji su se javljali tokom ovog procesa.

Na skupu se čulo da je tokom izgradnje Koridora 10, koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine, angažovano do sada preko 600 preduzeća i uposleno oko 30.000 ljudi.
 
Posebna pažnja bila je posvećena socijalnom aspektu, odnosno rešavanju žalbi građana.
 
Visoka delegacija Svetske banke zahvalila se lokalnim samoupravama na pruženoj podršci i iznetim mišljenjima o mehanizmima, koje treba primeniti u realizaciji novih projekata.    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: