Vranje u sredu dobija NOVU VLAST

Lokalne vesti - Utorak 14.06.2016 - 11:56

U sredu 15. juna, tačno 52 dana posle izbora, od 10 časova, u velikoj sali Skupštine grada Vranja biće održana konstitutivna sednica novog saziva lokalnog parlamenta.

Skupština grada čeka nova lica FOTO vranje.org.rs Skupština grada čeka nova lica FOTO vranje.org.rs

Kako je planirano, tom prilikom biće izabrani predsednik Skupštine grada, njegov zamenik, sekretar Skupštine, a potom i gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

Na sednici će biti imenovani i članovi Komisije za mandatno – imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada.

Kako OK Radio saznaje, novu vladajuću koaliciju, koja će zameniti socijaliste na vlasti prvi put od uvođenja višestranačja u Srbiju, činiće SNS, koji je osvojio 35 od 65 mogućih mandata, i SDS, sa tri mandata.

Novi gradonačelnik biće Slobodan Milenković (SNS), a njegov zamenik Igor Andonov (SDS).

Novi predsednik Skupštine biće Dejan Tričković (SNS), koji je već obavljao ovu dužnost u 2012. i 2013. godini,  a njegov
zamenik biće, kako se spekuliše, Gradimir Jovanović iz PUPS-a.

Najveća iznenađenja u sredu se očekuju oko izbora članova Gradskog veća, jer čak i poslovično dobro obaveštena politička čaršija ne spekuliše sa više od dva ili tri imena od mogućih 11, koliko je do sada ljudi činilo Veće.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: