Vranje: Usvojen NAPREDNI sistem kontrole BUDŽETA

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.10.2017 - 14:23

Gradska uprava u Vranju počinje primenu Pravilnika o uslovima i postupku preuzimanja obaveza na teret budžetskih sredstava kod direktnih budžetskih korisnika, kojim se najavljuje stroga kontrola rashoda.

Gradonačelnik Slobodan Milenković odobravaće najveća zaduživanja FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradonačelnik Slobodan Milenković odobravaće najveća zaduživanja FOTO: D. Ristić/OK Radio

Pravilnik je najavljen kao napredni sistem kontrole preuzimanja obaveza i plaćanja kod svih direktnih budžetskih korisnika, i njegovom primenom bi trebalo da se isključi svaka mogućnost slučajne ili namerne greške.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković kaže za OK Radio da se na ovaj način sprečava prekomerno zaduživanje lokalne samouprave.

- Želimo da izbegnemo situaciju prekomernog zaduženja koju smo zatekli juna prošle godine.

Pravilnikom se definiše procedura na osnovu kojih se kontroliše svaka obaveza koja se preuzima u budžetu i sa zakonskog aspekta i aspekta planiranih sredstava u budžetu
– kaže Stanković.

Predviđena procedura nalaže da se za svaku nabavku, bez obzira na vrednost, proveri da je predviđena budžetom, što ranije nije bio slučaj, kaže većnik.

- Nabavkama manjih iznosa će se baviti načelnik odeljenja za finansije, srednjim zaduženjima će se baviti većnik za finansije, dok će najveća, kapitalna zaduživanja odobravati gradonačelnik – pojašnjava većnik Stanković.

Prema ranijoj odluci Gradskog veća, sve nabavke su morale da dobiju odobrenje gradonačelnika Slobodana Milenkovića, a sada će to zaduženje biti raspodeljeno po sektorima.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: