Vranje vlasnik dela kapitala ZAVARIVAČA

Lokalne vesti - Petak 29.07.2016 - 10:04

Lokalna Skupština u Vranju konvertovala je dugove “Zavarivača” od oko milion evra u svoj trajni ulog u toj firmi, pa je Grad tako postao vlasnik dela kapitala ovog preduzeća.

Upravna zgrada Upravna zgrada "Zavarivača"; Foto: OK Radio

Odbornici su zapravo usvojili Zaključak Vlade Srbije o konverziji dugova  “Zavarivača”, što je drugi takav slučaj u Vranju, nakon konverzije duga “Simpa”.

“Zavarivač” je do sredine prošle godine  dugovao  poveriocima oko dve milijarde dinara, zbog  čega mu preti stečaj.

Dejan Tričković, predsednik Skupštine Vranja kaže da su pored odbornika vladajuće koalicije, i odbornici opozicije imali razumevanja za ovakav ishod glasanja u slučaju “Zavarivača”.

- To je dugovanje koje je realno teško naplativo, tako da bi grad teško uspeo da naplati novac od “Zavarivača”, s obzirom na stanje u firmi.

Prihvaćeno je rešenje da se konvertuje dug u kapital, jer kod privatizacije, postoji veća šansa da grad dođe do nekih sredstava
- kaže Tričković.

Mere koje predviđa unapred pripremljeni plan reorganizacije “Zavarivača” početkom marta ove godine svojim zaključkom je podržala Vlada Srbije, ali se na skupštinsko potvrđivanje ovog Zaključka čekalo zbog konstituisanja novog saziva parlamenta.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: