Vranje zakupljuje KOŠTANU

Lokalne vesti - Utorak 12.01.2016 - 13:13

Grad Vranje namerava deo Gradske uprave, pojedine sekretarijate, inspekcijske službe ali i kompletan „Komrad“ preseli u nekadašnju upravnu zgradu „Koštane“, najavio je gradonačelnik Zoran Antić.

Nekadašnja Nekadašnja

On je na otvorenom danu za medije vranjskih socijalista ukazao na nedostatak prostora za rad pomenutih službi.

- Na prostoru oko zgrade Gradske uprave imamo sve manje prostora za parking. Opet, iako nam je nekadašnja upravna zgrada „Koštane“, koja je sada u vlasništvu “Amazisa”, preko potrebna, još nikakav ugovor  po pitanju zakupa nije potpisan.

Želja nam je da na donjem delu grada decentralizujemo deo poslova koje vrši Gradska uprava. Tu bi bili šalteri pošte, banaka, javnih preduzeća i deo uslužnog centra
- najavljuje Antić.

Priprema se i nova odluka o organizaciji GU što, smatra Antić, iziskuje i novi prostor, kako bi se omogućila funkcionalnost  sistema.

- Početna cena po kvadratu u ovoj zgradi bila bi oko 4,5 evra sa PDV-om. Videćemo još, sve zavisi od broja korisnika, koji će uzeti zgradu na korišćenje.

Prvobitno, koristili bismo zgradu 11 godina, ali ne bi to plaćali iz budžeta, nego prebijanjem potraživanja Grada prema “Alfi”, koja je u vlasništvu “Amazisa”.

Ipak, predvideli smo određena sredstva u budžetu za ove namene, kao i za renoviranje prostorija u toj zgradi
- kaže Antić.  

Glavni problem je “Komrad”, koji je izgubio svoje službene prostorije jer je kuća u kojoj se firma nalazi vraćena starim vlasnicima preko procesa restitucije.

Grad je zato raspisao konkurs za iznajmljivanje poslovnog prostora, a obzirom na traženu kvadraturu, nekadašnja “Koštana” pokazala se kao idealno rešenje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: