VRANJSKA OSMA SEDNICA: Svi složno protiv NEGOVANA

Lokalne vesti - Petak 23.12.2016 - 09:08

Gradski odbor SPS-a u Vranju u četvrtak popodne glasao je sa 102 glasa za i dva uzdržana glasa za razrešenje Negovana Stankovića kao člana IO GO stranke iz Vranja.

Stanković i Antić: Prijatelji u političkom ringu  FOTO OK Radio Stanković i Antić: Prijatelji u političkom ringu FOTO OK Radio

Ovu odluku vranjskih socijalista razmatraće Okružni odbor, a zatim i Glavni odbor SPS-a.

Glasanje o nepoverenju Negovanu Stankoviću je došlo kao posledica njegove kritike lokalnog rukovodstva partije zbog rezultata na poslednjim lokalnim izborima.

Predsednik GrO SPS-a u Vranju Zoran Antić je tim povodom oštro reagovao i najavio poteze koji će uslediti.

Krenulo zatim verbalno prepucavanje putem medija između Stankovića i Antića, a zatim je Izvršni odbor Gradskog odbora SPS-a izglasao nepoverenje Stankoviću.

Jedna od ključnih tačaka koja se ističe u kritici visokog funkcionera partije je činjenica da on godinama živi u Beogradu, a meša se u rad vranjskog odbora.

Stanković je inače bio i gensek SPS-a i najtežim trenucima vranjskog odbora, 2.000. godine, a onda i predsednik Okružnog odbora stranke, u tri mandata.

Trenutno se nalazi na funkciji državnog sekretara u ministarstu rada, a na toj funkciji je još iz vlade Mirka Cvetkovića.  

Generalni sekretar vranjskih socijalista Branimir Stojančić zasedanje Glavnog odbora GrO-a Vranje u četvrtak je na Fejsbuku nazvao Osmom sednicom, aludirajući na događaj iz istorije SPS-a sa kraja osamdesetih godina.

Tada je sa vrha Saveza komunista Srbije smenjen Ivan Stambolić, a Slobodan Milošević i njegovi saradnici su preuzeli vlast u partiji, a zatim i u Srbiji.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: