Vranjska policija na zadatku: pet miliona nedeljno od kazni!

Lokalne vesti - Utorak 12.08.2014 - 10:26

Od početka turističke sezone saobraćajna policija iz Vranja intenzivirala je kontrolu saobraćaja na deonici od Vladičinog Hana do granice sa Makedonijom.

Policija strogo kontroliše koridor 10 kod Vranja Policija strogo kontroliše koridor 10 kod Vranja

Od 15. juna do sada policija svakodnevno evidentira više od 20 prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine, što znači da se iz ovog kraja u budžet Srbije na ime kazni nedeljno sliva oko pet miliona dinara.

Vršilac dužnosti načelnika saobraćajne policije u Vranju Tomislav Spasić kaže da dnevno policija piše i do pet kazni za nasilničku vožnju, što je jedan od najtežih prekršaja u saobraćaju.

– Intenzivirali smo kontrolu poštovanja saobraćajnih propisa od početka turističke sezone, a poseban akcenat je na magistralni put M1 od Vladičinog Hana do Preševa.

Kod Vranja je stacionirana i radarska kontrola koja svakodnevno evidentira i više od 20 prekoračenja brzine.

U 70 odsto slučajeva radi se o stranim državljanima. Takođe, svakodnevno imamo i do pet slučajeva nasilničke vožnje.

Uglavnom je reč o preticanju kolone tri i više vozila preko pune linije.

Podsetiću da je kazna za taj najveći prekršaj 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i 10 meseci zabrana upravljanja motornim vozilom – kaže Spasić.

On dodaje da su kazne za prekoračenje brzine od šest do sto hiljada dinara.

– Prekoračenja kod Vranja su mahom do 30 kilometara i kazne za to su od šest do 20.000 dinara, ali ima i drastičnijih prekoračenja.

Kada su strani državljani u pitanju, idemo skraćenim postupkom. Dakle, vodimo ga kod sudije za prekršaje koji mu odmah izriče kaznu, a koju je dužan odmah da plati, kako bi mogao da nastavi put.

Za njih kazneni poeni ne važe, ali im udaramo zabranu upravljanja vozilom – kaže Spasić.

On dodaje da radarska kontrola kod Vranja radi uglavnom u jutarnjim satima zbog gužve na magistralnom putu, ali da veoma često policija kontroliše brzinu kretanja vozila i u popodnevnim i večernjim satima.

Kako kaže, saobraćajna policija iz Vranja je među prvima u Srbiji po ostvarenim rezultatima kontrole saobraćaja.

Pojačan rad saobraćajaca na magistralnom putu trajaće do 15. septembra, a kako kažu u policiji, rade se i sinhronizovane akcije kontrole vozača po pitanju nivoa alkohola u krvi, vezivanja pojasa i upaljenih svetala.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: