Vranjske demokrate uz ŠUTANOVCA

Lokalne vesti - Petak 15.07.2016 - 10:38

Gradski odbor DS-a u Vranju će na izborima za predsednika ove stranke, raspisanim za 24. septembar, svoju podršku najverovatnije dati Draganu Šutanovcu, otkriva za OK Radio lider vranjskih demokrata dr Slobodan Stamenković.

Demokrate još uvek na okupu FOTO D. Ristić/OK Radio Demokrate još uvek na okupu FOTO D. Ristić/OK Radio

Stamenković kaže da lista kandidata još uvek nije konačna i da je GrO DS-a u Vranju imao sastanke jedino sa izbornim štabom Dragana Šutanovca.

- Imali smo nekoliko sastanaka i za sada je raspoloženje takvo da ćemo najverovatnije podržati Šutanovca.

Za kandidaturu Zorana Lutovca čuli smo iz medija, ali nikakvih kontakata nije bilo
– kaže Stamenković.

Predsednik DS-a će po prvi put biti biran na neposrednim izborima, što znači da će svi članovi stranke u Srbiji imati priliku da se u svojim opštinskim i gradskim odborima izjasne i daju svoj glas nekom od kandidata.

Po statutu DS-a, pravo glasa imaju svi članovi koji su u stranci duže od šest meseci i koji su izmirili članarinu za tekuću godinu.

Što se tiče broja članova DS-a u Vranju, Stamenković nije mogao da navede preciznu cifru.

- Ja nisam od onih koji mašu brojkama i mislim da broj članova nije presudan.

Partija je jaka onoliko koliko ima iskrenih članova koji su aktivni i bore se za stranku, a ne ona koja na ovaj ili onaj način „namakne“ najveći broj članova.

Nakon parlamentarnih izbora, neki su se iščlanili iz DS-a, a neki su i isključeni jer su otvoreno podržavali druge političke opcije.

Gruba procena je da u Vranju imamo oko 1.200 članova i verujem da će najmanje polovina njih imati pravo glasa na stranačkim izborima
– ocenjuje predsednik vranjskih demokrata.

On nakon predsedničkih najavljuje i izbore u gradskom odboru.

- Mi smo demokratizovali sve procese u DS-u i ja se radujem izborima i nadam se velikom odzivu članstva – kaže Stamenković

Na pitanje kakav je stav vranjskih demokrata povodom inicijative Bojana Pajtića o uniji, odnosno integraciji sa drugim strankama koje su potekle iz DS-a, Stamenković kaže da je rano pričati o tome.

- To je krupna odluka i dok to pitanje ne bude postavljeno na Glavnom odboru stranke, ne bih želeo da ga komentarišem – odgovara dr Slobodan Stamenković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: