VRANJSKE PLATE: E da smo bar kao Babušnica

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2015 - 14:50

U većini opština na jugu Srbije prosečna junska zarada bila je manja od majske, a Vranje se nalazi na samom začelju ove i inače nevesele tabele.

Tabela proseka plata na jugu FOTO OK RADIO Tabela proseka plata na jugu FOTO OK RADIO

Prema podacima republičkog Zavoda za statistiku prosečna plata u Vranju iznosila je 32.404 dinara, oko jedan odsto više nego mesec dana ranije.

U poređenju a Trgovištem, u kome je plata bila oko 22.000 dinara, Vranjanci žive svoje snove, ali i letimičan pogled na uporednu tabelu primanja pokazuje u kakvoj se dubiozi ovaj grad nalazi.

Veće plate od Vranja beleže su u jednoj Babušnicu, (junska neto plata dostigla je 36.279 dinara), u Merošini,  (prosečna junska plata 38.687 dinara) i recimo Doljevcu,  34.833 dinara.

Da se ne pominju Niš i Pirot, koji za Vranje imaju astronomske plate, ali manja primanja Vranjanaca i od Medveđe (43.600 dinara) nekoga bi moralo da zabrine.

A Medveđa se do pre par meseci nalazila se na samom dnu lestvice primanja u Srbiji i martovske plate u ovoj opštini iznosile su svega 20.982 dinara, a sada su daleko ispred Vranja.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto plata u Srbiji bila je 44.583 dinara. Na severu zemlje junska plata iznosila je 49.645 dinara, a južno od Dunava 37.793.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: