Vranjski Bujanovčanin ratuje za ISIS?!

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.08.2015 - 10:22

Bujanovčanin Faton J. (29) već dve godine ratuje u redovima Islamske države (ISIS), najekstremnije terorističke organizacije na svetu, prenosi Radio 021.

Sirija, najstrašnije ratište na svetu Sirija, najstrašnije ratište na svetu

Faton je Albanac s juga Srbije i jedan od 30 građana Srbije u redovima džihadista na krvavom sirijskom ratištu, na koje je otišao preko Kosova, prenosi adio, ne nudeći nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

Srpske bezbedonosne službe su saopštile da je radikalni islamista Faton rođen u Vranju, a odrastao je u Bujanovcu, gde mu i danas žive otac i majka.

Pod uticajem Džafera I. i Albana A., a po nalogu Ulvija F. on se priključio pobunjeničkim snagama u Siriji, prenosi radio, takođe ne nudeći nikakve dokaze za soju priču bogato potkrepljenu imenima.

Realna je pretpostavka, smatra radio 021, da među 200 Albanaca s Kosova, koji ratuju na Bliskom istoku, ima još stanovnika iz Bujanovca i Preševa, ček i među onih 40 koji su dosad poginuli.

Među 240.000 poginulih u "svetom ratu" u Siriji je bio i 23-godišnji Muaz Ahmeti. On je ubijen februara 2013. godine, kao dobrovoljac koji se borio protiv vlasti Bašara el Asada.

 
 

RADIO 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: