Vranjski Fantomi oduševili

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.06.2015 - 08:36

P(h)antomfest u Vranju, četvrti po redu, okončan je u subotu nastupom američkih pantomimičara Lori Held i Rika Vejmera.

Logo P(h)antom festa u Vranju Logo P(h)antom festa u Vranju

Festival pantomime u organizaciji lokalnog saveza gluvih i nagluvih, uz pomoć ambasade SAD-a, trajao je dva dana, a počeo je premmijerom predstave “Zamišljeni svet”.

Čuveni bugarski pantomimičar Aleksandar Ilijev je iste večeri svojim specifičniim stilom pantomime prikazao 15 od ukupno 30 Teofrastovih „Karaktera“, dočaravši publici svaki od karaktera opisanih u antici, a tako prepoznatljivih i danas.

Posle prošlogodišnjeg uspeha na pijaci, program „Pantomima izlazi na ulicu“ ove godine nastavljen je u Brankovoj ulici u Vranju gde je Meto Janakievski izveo tačku „Pantomimičar na kafi“.

Po lepom vremenu, kafići u Brankovoj ulici bili su prepuni ljudi koji su različito reagovali na neočekivanu posetu pantomimičara – od čuđenja do oduševljenja. Neki su i učestvovali u pojedinim tačkama i popili zamišljenu kafu sa novim prijateljem.

Poznati američki pantomičari Lori Held i Rik Vejmer su izazvali oduševljenje publike svojom predstavom „Osnovni pokreti“.

Oni su takođe u petak održali prezentaciju „Suština pokreta“ u Američkom kutku pri biblioteci „Bora Stanković“.

OK RADIO, Jugmedia

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: