Vranjski gimnazijalci najbolji u Srbiji

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.06.2015 - 10:46

Na takmičenju u okviru projekta "Medijski monitoring" - Internest festival kreativnosti, učenici gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja osvojili su prvo mesto na nivou Srbije.

Ekipa koja je trijumfovala na Internestu Ekipa koja je trijumfovala na Internestu

Tim vranjske Gimnazije je u aprilu pratio medije, i zastupljenost  tema iz kulture i obrazovanja u njima, pojašnjava Maja Bulajić, mentor tima i profesorka engleskog jezika  i književnosti.

- Mi smo odabrali kulturu uopšteno, sa akcentom na to koliko u medijima ima priloga o kulturi iz sveta, iz unutrašnjosti Srbije i Beograda.  

Odabrali smo da posmatramo šest novina, tačnije,  dva tabloida i dve tzv. ozbiljne novine, dva časopisa, dve  “on lajn novine” i dve televizije - kaže Bulajićeva.

Ona dodaje i to da je radove poslalo 16 škola iz Srbije, a da je na  finalno takmičenje, koje je održano u Beogradu, pozvano pet škola.

Žiri koji je odlučivao o pobedniku činili su Nebojša Bradić, reditelj  i predsednik žirija, Stanko Crnobrnja, režiser,  Ljubica Arsić, književnica, Luj Todorović, univerzitetski profesor  i Ranko Stoilović, novinar Radio Beograda.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: