Vranjski instrumentalisti najbolji u Srbiji

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.03.2015 - 09:52

Demko Ajdinović, učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Vranju osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju u Beogradu u disciplini trube u svojoj kategoriji.

takmicenje trubaca u Beogradu takmicenje trubaca u Beogradu

Uspeh nije izostao ni za najmlađi vranjske pijaniste na takmičenju u Aranđelovcu.

Zapažen uspeh i prva mesta osvojili su Andrejas Demirović, učenik prvog razreda u klasi profesorke Marije Desković, Dora Stojanović, učenica drugog razreda u klasi profesorke Milene Mladenović  i Tamara Stojilković učenica drugog razreda u klasi profesorke Ane Krstić.

Nastupili su i malo stariji klaviristi, Jovan Marinković i i Milja Vučković, oboje iz klase profesorke Jelene Bliznakovski koji su takođe osvojili prve nagrade.

Prvi su bili i harmonikaši koje je vodio profesor Miloš Zlatković.

Strahinja Stevanović učenik prvog razreda, Jović Veljko učenik trećeg razreda osvojili su prve nagrade, a Miloš Spasov je osvojio treću nagradu.
 

Prve nagrade osvojili su mladi violinisti Andreja Lazarević, prvi razred osnovne muzičke škole i Totić Katarina drugi razred u klasi profesorke Marjane Ognjanović.

 Dragana Mladenović Ristić, direktorka muzičke škole „Stevan Mokranjac“ kaže da je ova godina počela odlično za tu obrazovnu ustanovu.

- Sezona takmičenja nikad uspešnija.

Na Republičkom takmičenju u Beogradu lauerat u svojoj kategoriji u disciplini trube je Demko Ajdinović iz klase profesora Vladice Vasića.

Na Muzičkom festivalu u Aranđelovcu imamo čak devet prvih i jedno treća mesto, tu su nam učestvovali mladi klaviristi, harmonikaši i violinisti.

Imamo zapažene uspehe na „Guitar Art World“ festivalu u Beogradu sa jednim drugim sedmim i osmim mestom. Ovo je samo početak.

Republičko takmičenje se nastavlja, u ponedeljak putuje  sledeća ekipa na redu su klaviristi.

Posle toga  sledi takmičenje u Knjaževcu učenika sa odseka harmonike

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: