Vranjski odbor DSS-a prešao kod Palme

Lokalne vesti - Četvrtak 06.11.2014 - 12:32

U Jedinstvenu Srbiju prešlo je 17 gradskih i opštinskih odbora DSS, među kojima je i deo odbora iz Vranja.

Tri palme na otoku sreće: nekadašnji DSS sa novim liderom Tri palme na otoku sreće: nekadašnji DSS sa novim liderom

Predsednik Okružnog odbora JS u Vranju Dejan Manić kaže da su dogovori o prelasku članova DSS u JS završeni, a da će naredne nedelje biti dogovarane pojedinosti oko eventualnih funkcija u stranci.

– Dogovor u načelu je postignut i o tome je u sredu govorio predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Ostalo je da se na lokalu preciznije izdogovaramo oko budućih funkcija i zaduženja u stranci sa novim članovima JS i to ćemo uraditi tokom naredne nedelje.

Mi smo stranka otvorena za sve dobre ljude. Ako su oni svoj „budući dom“ prepoznali u Jedinstvenoj Srbiji, vrata su im širom otvorena – kaže Manić.

Bivši predsednik GrO DSS Aleksandar Stojković za OK Radio kaže da je kompletan odbor iz Vranja pristupio Jedinstvenoj Srbiji.

– U sredu je šest odbora iz Srbije pristupilo Palminoj stranci, među kojima je i Vranje. Prešli smo svi i u toku su pregovori i razgovori oko budućih funkcija u stranci.

Za naše ljude mora da se nađe mesto, jer izlaskom iz DSS-a nismo nameravali da prekinemo političke karijere. Zbog toga smo prešli u JS – kaže Stojković.

Prema njegovim rečima, od srede su se 24 bivša člana Demokratske stranke Srbije pridružila Jedinstvenoj Srbiji. Predsednik JS Dragan Marković Palma rekao je da nisu tačne spekulacije o tome kako je DSS-ovcima plaćeno da pređu u JS.

- Oni u JS nisu došli zbog državnih funkcija, to ne možemo da im damo, jer mi nemamo ministre, direktore javnih preduzeća ni visoke državne funkcionere.

Oni su došli zbog programa i dela naše stranke. Niko ih ni na koji način na to nije prisiljavao - rekao je Marković.

Podsetimo da je celokupno članstvo DSS u Vranju krajem prošlog meseca istupilo iz članstva partije, zbog, kako su tada naveli, „nedavna događanja pre i posle izborne skupštine Demokratske stranke Srbije, kao i promene politike Vojislava Koštunice“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: