Vranjsko zdravstvo na infuziji

Lokalne vesti - Ponedeljak 31.03.2014 - 12:31

Na odeljenjima bolnice u Vranju nedostaju rukavice, gaze, zavoji, sistemi za infuziju, špricevi i ostala neophodna sredstva za preglede i lečenje.

na odeljenju ginekologije na odeljenju ginekologije

Kako saznaje OK Radio, problem je u malim količinama materijala koji je početkom godine dopremljen Zdravstvenom centru, nakon sprovođenja velikog tendera za te namene.

Direktor bolnice Zvonko Đorđević kaže da će ZC u utorak da otvori mali tender za nabavku medicinskog materijala, a da bi on već u sredu mogao da stigne u Vranje.

– Tačno je da nemamo ni sterilne, ni medifleks rukavice, zatim sistema za infuziju, zavoja i ostalog materijala koji je neophodan u radu lekara.

To je problem koji imamo zbog nedostatka finansijskih sredstava iz Republike za te namene, pa smo onda doneli odluku da raspišemo mali tender za nabavku materijala.

Sada pacijenti to kupuju, ali ne želim da iko pomisli da je rukovodstvo centra u Vranju krivo za takvu situaciju – kaže Đorđević.
 

Jedna od doktorki na odeljenju ginekologije kaže da je problem tokom noći kada trudnica dođe na porođaj, a nije kupila sve što je potrebno, a što je istaknuto na oglasnoj tabli u bolnici.

– Šta da joj radim kad mi u dva sata preko noći dođe sa porođajnim bolovima, a apoteke ne rade, niti mi imamo rukavice i ostala neophodna sredstva.

Verujte da nemam ni jedan par sterilnih rukavica.

U takvim slučajevima smo prinuđeni da pregled radimo golim rukama – priča doktorka.

Urgentno stanje sa nedostatkom medicinskih sredstava je i na urgentnom odeljenju. Kako smo saznali od tamošnjih lekara, zbog nedostatka rukavica, doktori previjaju i ušivaju rane golim rukama.

Kako kažu, veliki problem predstavlja i nedostatak sitema za infuziju koji u apoteci košta oko 50 dinara.

Što se tiče internog odeljenja, tamo nismo uspeli da saznamo kakvo je stanje, jer su doktori bili zatvoreni u ordinacijama i nisu želeli nikakvu komunikaciju, jer, kako nam je saopšteno, „još uvek nisu popili ni prvu jutarnju kafu“.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: