VRELO U SPS-u: ANTIĆ na odmoru, MITIĆ u naletu

Lokalne vesti - Petak 29.07.2016 - 23:32

Na inicijativu Branka Ružića, potpredsednika SPS-a, u Vranju je u četvrtak održana sednica Okružnog odbora ove partije, na kojoj se prema zvaničnim informacijama raspravljalo o rezultatima poslednjih izbora, a prema nezvaničnim o smeni vodećeg vranjskog socijaliste Zorana Antića.

Iz srećnih dana: Antić i Mitić, u sredini Stamenković FOTO S. Stojković/OK Radio Iz srećnih dana: Antić i Mitić, u sredini Stamenković FOTO S. Stojković/OK Radio

Sastanak u SPS-u održan je u vreme kada su dva prva čoveka SPS-a u Vranju, Antić, predsednik GrO i Branimir Stojančić, gensek odbora,  na odmoru van grada.

Siniša Mitić, predsednik Okružnog odbora SPS - a kaže da se na sastanku razgovaralo o rezultatima izbora i da je vršena analiza po svim opštinama u okrugu, kao i da su utvrđeni zadaci za naredni period.

- Potpredsednik Ružić je rekao da će stavove, mišljenje i ocene preneti najvišem vrhu partije, i da će se nastaviti dalje na utvrđivanju zadataka, kada je reč o ulozi SPS-a u Vranju i Pčinjskom okrugu - navodi Mitić.

Mitić kaže da je ovaj sastanak održan po zaključku najvišeg rukovodstva partije.

- Dogovoreno je da svi koordinatori sa područje čitave Srbije obiđu odbore, i da je to u funkciji pripreme sastanka najviših organa partije u Beogradu - kaže Mitić.

Prema saznanjima OK Radija, Mitić  je na sastanku oštro napao Zorana Antića i istakao njegovu odgovornost za loše rezultate i za osipanje partije, kao i za loš rad odborničkog kluba.

- Ružić je branio Antića u smislu da su sve odluke oko odborničke liste i oko kampanje donosili svi, da svi moraju da osećaju odgovornost i isticao značaj jedinstva partije - kaže ovaj funkcioner SPS-a, ne želeći da mu se pominje ime.

Međusobne netrpeljivosti u vranjskom SPS-u, koje se zahuktavaju nakon aprilskih izbora, dobile su tako novi zamajac.

Kako se saznaje, pre izvesnog vremena Zoran Antić se u ime rukovodstva iz Vranja obratio Ivici Dačiću pismom u kome je tražio izjašnjavanje povodom spekulacija da centrala ima nešto protiv odbora u Vranju, da se želi smena rukovodstva i  uveđenje privremenih mera u odboru.

Nedavno smenjeni predsednik Okružnog odbora SPS-a Negovan Stanković javno je označio Antića kao krivca za gubitak izbora i vlasti, prvi put od 1990. godine.

Sada se ovom mišljenju priklonio i donedavno Antićev bliski saradnik Siniša Mitić, što svakako pokazuje da su nesporazumi u lokalnom SPS-u sve žešći, i da se jasno naziru suprostavljenje strane “tradicionalista” i “modernista”.  

Njihov sukob biće sve jači sa priibližavanjem krajnjeg rooka za formiranje Vlade Srbije. Poznato je da su naprednjaci pozvali i SPS u vlast, pod uslovom da se oslobode Zorana Antića.

Do tog krajnjeg roka, dakle, ostaje da se vidi samo da li je jača ljubav prema partiji, ili ljubav prema vlasti.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: