VREME JE ZA BEBE: Nova šansa za vantelesnu oplodnju

Lokalne vesti - Četvrtak 29.01.2015 - 11:32

Gradsko veće u Vranju usvojilo je izmenjeni Pravilnik o finansiranju vantelesne oplodnje u 2015. godini, po kome će parovi od sada moći po dva puta da konkurišu za novac iz budžeta.

U 2014. rođeno pet beba uz finansijsku podršku Vranja U 2014. rođeno pet beba uz finansijsku podršku Vranja

Član Veća Branimir Stojančić kaže da i ove godine za pomoć Grada mogu da konkurišu parovi koji su i prošle godine dobili novac za vantelesnu oplodnju.

– I ove godine predviđen je isti iznos kao i prošle, dakle 200.000 dinara po paru. Ukupno su u budžetu za te namene isplanirana oko četiri miliona dinara.

Bez obzira na to, svi koji budu konkurisali, dobiće novac – kaže Stojančić.

Inače, prošle godine je za potrebe finansiranja vantelesne oplodnje bilo opredeljeno oko pet miliona dinara, ali je zbog navodne štednje, ta cifra za million dinara manja u 2015. godini.

To, međutim, demantuju u lokalnoj samoupravi, ponavljajući da će svi oni koji se budu javili za pomoć, novac i dobiti.

– Prošle godine smo malo više izdvojili, jer smo obuhvatili i potrebe zdravstva. Tada smo očekivali i razdvajanje Doma zdravlja iz sastava Zdravstvenog centra, pa je malo više para bilo opredeljeno.

Svakako, ukoliko ove godine imamo veću potrebu od planiranih sredstava, dodaćemo iz dela budžeta planiranog za decu i porodicu, za šta je opredeljeno 10 miliona dinara – kaže na kraju Stojančić.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: