VUČIĆ najavio dalju pomoć SIMPU

Lokalne vesti - Petak 15.04.2016 - 08:24

Premijer tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak u Beogradu dalju pomoć države kompaniji “Simpo” iz Vranja.

Vučić polaže kamn temeljac za Vučić polaže kamn temeljac za

Vučić je sa ministrima i predstavnicima “Ikee” u Beogradu postavio kamen temeljac za prvu robnu kuću te firme u Srbiji.

On je naglasio da Srbija želi da ima što više dobavljača, ne samo za kuće koje budu poslovale u Srbiji i u Beogradu, već i za ceo "Ikea" sistem.

- Sada “Ikea” posluje  sa fabrikom u Ćupriji, ali mi želimo i da polako podignemo "Simpo", ranijeg dugogodišnjeg partnera “Ikee”. Nastojimo da oni ispune standarde švedske kompanije, a Vlada će takvim kompanijama pomoći - rekao je Vučić.

Podsetimo, početkom aprila Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj u „Ikei”, izjavio je da je „Simpo“ „bio pouzdan partner gotovo 30 godina i značajan dobavljač nameštaja, posebno madraca i dečijih krevetića”.

- U jednom trenutku ta saradnja više nije bila moguća. „Simpo” nije mogao da ispuni zahtevne standarde, fabrika je zapala u probleme i nije uspevala da ispoštuje rokove pa je saradnja prekinuta – istakao je Lalić.

Ipak, on je izrazio nadu da će „Simpo” uspeti da prevaziđe poteškoće i da bi „Ikea” u tom slučaju rado obnovila saradnju.

Vučić je ovom prilikom najavio i da će veliki investitor iz  Nemačke doći u „jedan grad na jugu Srbije“ i otvoriti veliki broj novih radnih mesta, ne precizirajući o kom je gradu reč.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: