Vuk i Peta škola se rekonstruišu

Lokalne vesti - Četvrtak 20.10.2016 - 12:03

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila je 110 miliona dinara za projekte rekonstrukcije O.Š. „Vuk Karadžić“ i „Svetozar Marković“ u Vranju.

Rekonstrukcija bi trebalo da počne za raspust; FOTO: OK Radio Rekonstrukcija bi trebalo da počne za raspust; FOTO: OK Radio

Radi se o projektu koji je pokrenut krajem prošle godine, a za koji su lokalne samouprave u Srbiji podnosile zahteve i projekte.

U Vranju je sastavljen spisak od 50 javnih objekata za koji se konkurisalo kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

U prvom krugu dodele sredstava odobrena su sredstva za rekonstrukciju dve gradske osnovne škole.

Planirano je da ugovori  budu potpisani do kraja godine, kako bi tokom raspusta počeli radovi, za čije izvođenje će tender raspisati grad Vranje.

Gradska većnica za obrazovanje i portparol veća Zorica Jović kaže da se privode kraju procedure i da se radi i na narednim projektima iz konkursa.

- Završavamo obaveze oko ova dva projekta i već pripremamo sledeće.

Naredni krug za dodelu sredstava će biti naredne godine i nadam se da će još mnogo škola ali i drugih, recimo zdravstvenih objekata, dobiti sredstva za rekonstrukciju.

U toku dana je zakazan sastanak sa direktorima škola na kojem treba da dogovorimo detalje oko projekata
– navodi većnica.

Izrada validnih projekata sa kojima se konkuriše je ključna za dobijanje para, što je potvrdio i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

- Bitno je da sve ustanove i preduzeća imaju urađene projekte jer je to osnovni uslov da uz podršku Vlade ili naših međunarodnih partnera dobijemo sredstva za realizaciju – rekao je gradonačelnik.

Kako je OK Radio ranije pisao, zahtevi lokalne samouprave za obnovu odnose se na školske objekte, zdravstvene, socijalne i ustanove kulture, a ukupna vrednost iznosi skoro 430 miliona dinara.

U dopisu koji je prilikom raspisivanja konkursa Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima dostavila lokalnim samoupravama stoji i da procena podrazumeva da objekat nakon završenih radova može da dobije energetski pasoš, kao i da će se  posebna pažnja posvetiti projektima koji unapređuju energetsku efikasnost.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: