Vulin: JUMKO ne mora da brine za svoju BUDUĆNOST (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.10.2017 - 12:38

„Jumko“ iz Vranja će uskoro postati deo odbrambene industrije Srbije i neće morati da brine za svoju budućnost, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u ponedeljak tokom posete vranjskim tekstilcima.

Vulin zahvalio radnicima na godinama požrtvovanja FOTO: D. Ristić/OK Radio Vulin zahvalio radnicima na godinama požrtvovanja FOTO: D. Ristić/OK Radio

„Jumko“ će imati stabilno i sigurno tržište, ali će i Vojska Srbije imati sigurnog partnera od koga će uvek moći da očekuje zadovoljenja svojih potreba, rekao je Vulin.

- Do kraja meseca Vlada će doneti odgovarajući zaključak u smislu konverzije i preuzimanju vlasništva, a onda očekujemo da ćemo vrlo brzo proći kroz plan reorganizacije nakon čega će „Jumko“ postati deo odbrambene industrije Srbije.

Kada se to bude desilo, a desiće se jer svi verujemo u „Jumko“, sudbina kompanije će biti sigurna i izvesna
– rekao je ministar Vulin.

On je zahvalio radnicima vranjske kompanije na, kako je rekao, godinama samopregora, požrtvovanja, odricanja i poverenja u svoju firmu, ali i svoju državu.

Državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović se zahvalio ministarstvu odbrane i ministru Vulinu na obezbeđivanju kontinuiteta odnosa između Vojske Srbije i „Jumka“.

- Ministarstvo privrede je „Jumko“ stavio na spisak strateških preduzeća i sve ono što je od jednog „mraka i haosa“ urađeno do danas, ne bi bilo moguće bez Vojske i ministarstva odbrane.

Sve konkretne mere koje ćemo do kraja godine preduzeti smo u hodu dogovorili, tako da bi „Jumko“ trebalo da bude pokretač razvoja ekonomije u Srbije, ali pre svega grada Vranja
– rekao je Stevanović zahvaljujući se radnicima na strpljenju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u ponedeljak u prisustvu predstavnika Vojske Srbije, državnog sekretara Dragana Stevanovića i narodnog poslanika Slaviše Bulatovića obišao pogone predionice, tkačnice, dorade, balistike i finalne proizvodnje.

Na polusatnom sastanku sa rukovodstvom “Jumka” razgovarao je o budućnosti vranjske kompanije.

- Veoma smo zadovoljni današnjom posetom i razgovorima koje smo obavili sa ministrom Vulinom i državnim sekretarom Stevanovićem.

“Jumko” je spreman za isporuku 1.500 kompleta za specijalne odbrambene snage, koji će biti prikazani 20. oktobra na Dan oslobođenja Beograda
– rekao je generalni direktor vranjskih tekstilaca Branislav Trajković.
 

    

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: