Vulin: Stiže novi talas migranata

Lokalne vesti - Četvrtak 25.06.2015 - 09:48

Vranje - Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je da će za deset dana u Preševu početi da radi Centar za prihvat migranata.

migranti u Presevu FOTO: A.Stojkovic migranti u Presevu FOTO: A.Stojkovic


Prema Vulinovim rečima, ni jedan migrant u Srbiji neće ostati prepušten sam sebi.

- Očekuje se da se broj migranata i dalje povećava i mi ćemo reagovati organizovano.

Crveni krst će im obezbeđivati hranu, a stručnjaci Centra za socijalni rad zbrinjavaće majke sa malom decom.

Imaće prevodioce i pomoć stručnjaka oko papirologije - rekao je Vulin u Preševu.

On je kazao da će se prihvatni Centar otvoriti u napuštenim halama fabrike duvana, čije je opremanje u toku i dodao da će u njemu migranti imati i medicinsku pomoć.

Ministarstvo unutrašnjih poslova već je povećalo broj službenika u Preševu, kako bi migranti što pre dobili dozvole za boravak u Srbiji.

Vulin je najavio i da će u narednim danima razgovarati sa rukovodstvom Železnice kako bi kapaciteti vozova bili povećani, pošto je to za migrante najjeftiniji prevoz.

 

Ministar rada Aleksandar Vulin, koji se sastao sa čelnicima lokalne samouprave u Preševu, ali i sa predstavnicima Crvenog krsta, Komesarijata za izbeglice i mobilnog tima UHCR-a, najavio je da očekuje novi talas imigranata. 

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: