Za četvrtak najavljen skupštinski maraton

Lokalne vesti - Utorak 21.04.2015 - 09:47

Sednica Skupštine grada Vranja, 33. u ovom sazivu, biće održana u četvrtak 23. aprila, najavljeno je iz Gradske uprave.

Skupština grada raspravljaće o 54 tačke foto T. Stamenković Skupština grada raspravljaće o 54 tačke foto T. Stamenković

Na dnevnom redu zasedanja je preko 50 tačaka.

- Neke stvari su morale da se odrade od strane Gradskog veća nakon što su odbornici dobili materijal, a tiču se komunalnog programa i preusmeravanja sredstava kako neke saobraćajnice u gradu ne bi počeli da radimo tek na jesen.

Tu su izveštaji javnih preduzeća i ustanova kod kojih su izvestioci direktori, a odbornici će moći da ih pitaju sve ono što ih interesuje i da dobiju odgovore na samoj sednici Skupštine –  kaže Slobodan Stamenković, predsednik gradskog parlamenta.
 
Prema njegovim rečima na sednici će se diskutovati  i o stepenu jonizujućeg zračenja na teritoriji Vranja.

- Sa radnom grupom pokrenuli smo kontakt sa relevantnim republičkim institucijama. Dobili smo tumačenje stepena radioaktivnosti tako da ćemo imati konkretne odgovore za stanovništvo.

Donećemo zaključak da se u kontinuitetu prati stepen jonizujućeg zračenja na ovom području da bi građani imali u svakom trenutku pravu istinitu i profesionalnu informaciju od ljudi koji se bave time – kaže Stamenković.

On najžešću diskusiju odbornika očekuje kod izveštaja o radu javnih preduzeća koji su uvek kako je ocenio inspirativni za odbornike obimni i detaljni, jer se radi o planu poslovanja i realizaciji njihovog programa.

33. sednici Skupštine prethodilo je pet sednica Gradskog veća.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: