ZA NEVERICU: U vranjskoj bolnici umesto flastera - samolepiva folija?!

Lokalne vesti - Sreda 19.11.2014 - 12:00

Odbornik Igor Zlatković (LDP) za skupštinskom govornicom izjavio je da medicinske sestre i tehničari u Bolnici u Vranju umesto flastera koriste kolaž papir i samolepljivu foliju.

Bolnica u Vranju - strpljenje neophodno! Bolnica u Vranju - strpljenje neophodno!

Kako je kazao ovaj advokat, zbog nedostatka potrošnog medicinskog materijala, medicinske sestre prinuđene su da kupuju samolepljivu foliju, seckaju je na komade i lepe pacijentima sa kanilom u ruci.

Sestre na internom i neurologiji kanile ne lepe flasterima, nego samolepljivom folijom koju same kupuju pa je seckaju. To sam lično video, svojim očima.

Kada sam nedavno oca vodio u Bolnicu, video sam kako sestre kanile pričvršćuju samolepljivim folijama, ali i kolaž papirima.

Ja vidim nešto mi to lepo izgleda, pa pitam sestru odakle im novi flasteri, a ona mi kaže „ma Igore, nisu to flasteri nego kupujemo samolepljivu foliju i papir kako bi ljudima zalepili kanile“ – kaže Zlatković i dodaje da nema nikakvog preuveličavanja i naduvavanja priče, već da je rekao ono što je video.

On takođe kaže i da na ginekologiji lekari nemaju rukavice i zaštitne maske, već da rukavice kupuju pacijenti, a maske doktori pozajmljuju jedni od drugih.

Rukovodstvo Bolnice tvrdi da Zlatković, što se „folije i kolaž papira“ tiče, nije dobro video.

– Ne znam ko je Igor Zlatković, ali znam da ni o kakvoj samolepljivoj foliji i kolaž papirima nema govora. To apsolutno nije tačno.

Mi imamo dve vrste flastera. Jedni su flasteri na platnu, a drugi su na providnoj foliji. Ti koji su tema razgovora su veoma kvalitetni.

To su providni flasteri koji su izuzetno dobri, jer veoma dobro lepe.

Flasteri na platnu su za dva do tri procenta slabiji. Dakle, koristimo samo ono što je medicinski propisano i ništa nam od sanitetskog materijala ne nedostaje.

Ne bi bilo loše da svako povede računa o tome šta govori javno – kaže upravnik Bolnice Zvonimir Đorđević.

Na tvrdnju Zlatkovića da na ginekologiji nedostaju rukavice i zaštitne maske, Đorđević kaže da i to nema veze sa istinom.

Kako je objasnio, pre oko tri meseca Bolnici su isporučene pogrešne maske, koje su odmah vraćene i zamenjene i to je trajalo svega desetak dana.

Prema rečima upravnika Bolnice, rukavica ima dovoljno na svim odeljenjima.

Podsetimo da su nedavno na vratima ginekologije bila zalepljena uputstva za pacijente na kojima je pisalo da treba da donesu pored ostalog i medifleks i sterilne rukavice, kada dolaze na porođaj ili pregled.

Nakon što je to OK Radio objavio, obaveštenja su istog dana skinuta sa vrata tog odeljenja.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: