Zamešateljstvo oko Biblioteke

Lokalne vesti - Sreda 24.09.2014 - 10:52

Konkurs za direktora biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju završen je početkom septembra, a od tri kandidata samo jedan ispunjava uslove, saznaje OK Radio.

Biiblioteka čeka novog direktora Biiblioteka čeka novog direktora

Konkurs je 11. avgusta objavljen u listu „Poslovi“, a završen je 11. septembra i sada se očekuje sednica Upravnog odbora Biblioteke na kojoj će biti otvorene koverte prijavljenih kandidata.

Dobro upućeni izvori kažu da se još sada zna ko od kandidata ispunjava uslove, ali da to ne odgovara aktuelnoj vlasti, te da je vrlo moguća varijanta da se konkurs ponovo raspiše.

 – Na konkurs su se prijavile tri osobe, od kojih samo jedna može da bude na funkciji direktora Biblioteke, a to je dugogodišnja bibliotekarka, psiholog Vesna Petric (NDS).

Pored nje, na konkurs su se javili i Slobodan Ljubić, kadar DS-a i Maja Ristić, članica SNS.

Ljudi iz vladajuće garniture lobiraju da novi direktor bude Ljubić koji samo dve godine radi u Biblioteci, a od toga jedna godina mu je prošla kroz stručnu praksu.

Jedan od uslova je da kandidat ima najmanje tri godine iskustva u kulturi, što znači da Ljubić automatski otpada.

To se vlastodršcima ne sviđa, pa su muvanja još sad počela. Nije isključeno da se konkurs ponovi – kaže naš sagovornik, blizak Biblioteci.

Kandidatkinja Vesna Petric koja je u toj ustanovi radi već 20 godina nije želela da komentariše konkurs, jer kako kaže, još uvek je rano govoriti o rezultatima istog.

Predsednik Upravnog odbora Biblioteke Bratislav Đorđević tvrdi da ne zna ko od kandidata ispunjava uslove, a ko ne. Kako je kazao, konkurs je zatvorenog tipa, te će koverte biti otvorene na sednici Upravnog odbora.

– Konkurs za direktora ustanove je raspisan avgusta, okončan septembra i sada treba da bude zakazana sednica UO na kojoj ćemo otvoriti koverte i videti ko su kandidati i da li ispunjavaju uslove.

Ne znam kada će sednica biti održana, samo znam da imamo tri prijave koje ćemo razmatrati – kaže Đorđević.

Upravni odbor po zakonu ima rok od mesec dana da razmotri prijave kandidata i oglasi se po pitanju rezultata konkursa za direktora ustanove.

Kako saznajemo, aktuelna direktorka Biblioteke Suzana Popović Irić nije ni podnosila prijavu jer ne ispunjava uslov koji se odnosi na obrazovanje.

Naime, jedan od uslova konkursa bio je da kandidat ima završene master studije ili osnovne studije u trajanju od četiri godine.

Popović Irić je završila tri godine menadžmenta na privatnom fakultetu „Fabus“.      

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: