Zaplenjen KOKAIN vredan 300.000 evra! (VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.09.2017 - 17:01

Vranje - Carinici su u nedelju, u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo dva kilograma kokaina izuzetne čistoće, saopštava Uprava carina.

Zaplenjeni paket na graničnom prelazu FOTO: Uprava carina Zaplenjeni paket na graničnom prelazu FOTO: Uprava carina

Droga je otkrivena u Mercedesu bugarskih registarskih oznaka koji se iz Belgije kretao ka Makedoniji.

- Zahvaljujući iskustvu carinika koji su tokom razgovora sa vozačem prepoznali nekoliko rizičnih faktora, poput rute kojom se kretao, a koja predstavlja jedan od glavnih pravaca za šverc kokaina iz zapadne u istočnu Evropu, sumnjivi automobil je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom.

Tokom skeniranja vozila, vozač, 32-godišnji državljanin Republike Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno.

Analizom slike sa skenera uočene su određene nepravilnosti, pa su demontažom kasete za dokumenta ispred suvozačkog sedišta, u fabričkoj šupljini, pronađena dva paketa droge oblepljena crnom izolir trakom.

Odmah je urađen test zahvaljujući opremi kojom za te svrhe raspolaže carinska služba, a koji je pokazao da je reč o 1.812 grama kokaina izuzetne čistoće
– navodi se u saopštenju.

Kako se vrednost kilograma čistog kokaina kreće oko 80 hiljada evra, a za uličnu prodaju on se razblažuje tako da od jednog kilograma može da se dobije i do četiri, vrednost ove zaplene je okvirno procenjena na iznos od preko 300.000 evra.

Droga je zajedno sa automobilom u kome je otkrivena i ličnim dokumentima vozača predata policiji u dalju nadležnost.
 

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: