Zaplenjeno 460.800 cigareta

Lokalne vesti - Petak 12.06.2015 - 09:03

Vranje - Na graničnom prelazu Preševo sprečen je pokušaj krijumčarenja skoro 460.800 cigareta raznih robnih marki, čija je vrednost 23.000 evra, saopštila je Uprava carina.

oduzete cigarete na granicnom prelazu presevo - Foto: Tanjug oduzete cigarete na granicnom prelazu presevo - Foto: Tanjug

Carinici su, u saradnji s policijom, noćas na ulaznoj strani graničnog prelaza zaplenili cigarete koje su delom imale makedonske akcizne markice, a delom su bili bez akciznih markica, prenosi Tanjug.

Cigarete su bile sakrivene u kamperu nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao nemački državljanin, poreklom iz BiH.

Carinicima je rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, nakon čega je vozilo ipak detaljno pregledano i tom prilikom je ispod zadnjeg branika najpre pronađeno oko 20 boksova cigareta, navodi se u saopštenju.

Preostala količina cigareta ("Marlboro", "Ronhil", "Aura", "Bond", "Drina", "Boš", "Kamel", "Davidof"), bila je sakrivena u prostoru ispod tuš-kabine, ispod patosa i ispod kreveta u zadnjem delu vozila, gde je napravljen i specijalni "bunker" namenjen krijumčarenju.

Protiv nemačkog državljanina je pokrenut prekršajni postupak, a cigarete i kamper su privremeno zadržani, dodaje se u saopštenju.

autor:Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: