Zašto nema stranačkih izbora u SNS-u?

Lokalne vesti - Utorak 19.05.2015 - 10:07

Unutarstranački izbori SNS završeni na čitavom jugu Srbije, osim u Vranju, gde se ne zna još ni datum početka sprovođenja izbora.

Sve spremno za izbore, ali... FOTO A: Stojković Sve spremno za izbore, ali... FOTO A: Stojković

Kako saznaje OK Radio, centrala stranke je Vranje označila kao „problematično“ i zbog toga nije dala saglasnost za izbor mesnih i Gradskog odbora.

Surdulica, Vladičin Han, Bujanovac i Preševo izabrali su opštinske  odbore na izborima koji su završeni 15. maja, a u narednom periodu očekuje se da i Vranje dobije zeleno svetlo za sprovođenje unutarstranačkih izbora.

– U 60 gradova i opština u Srbiji još uvek nisu određeni datumi održavanja izbora. Među njima je i Vranje.

Ovih dana očekujemo da centrala stranke odredi rok za sprovođenje izbora i u ovim mestima – kaže narodni poslanik SNS Dragan Nikolić.

Poverenik SNS za Vranje Slaviša Bulatović kaže da očekuje da ove nedelje bude sednica Izvršnog odbora na kojoj će Vranje da dobije datum održavanja izbora.

– U martu su izbori završeni u nekim odborima, a ostatak će u junu. To je otprilike polovina odbora u Srbiji. Prošle nedelje je trebalo da bude održana sednica IO, ali nije, tako da je očekujemo ove – kaže Bulatović.

Ipak, prema nekim informacijama koje dolaze iz SNS-a, samo „problematični odbori“ nisu dobili zeleno svetlo za sprovođenje izbora.

– Da je sve išlo kako treba, predsedništvo stranke bi raspisalo izbore i u Vranju. Očigledno je da smatraju da u Vranju još uvek nisu sposobni da sprovedu izbore i zato su oni odloženi.

Tu pre svega mislim na nesposobnost poverenika koji vode vranjske naprednjake. Ista situacija je i u Bosilegradu – kaže anonimni sagovornik blizak SNS-u u Vranju.

Inače, izbori u SNS-u su raspisani još 15. marta ove godine. Po završetku stranačkih izbora, biće formirano novo telo, Generalni sekretarijat, koji će obezbeđivati dosledno sprovođenje politike stranke na svim nivoima.

Po završetku stranačkih izbora na lokalu, biće i kompletiran Glavni odbor, koji broji više od 400 članova i biće popunjen sa više od 150 novih članova.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: